stichting ATO
 duurzaam innoveren

Projecten

 VerVent B.V.

ontwikkelt innovatieve duurzame oplossingen met een speciale focus op de offshore windindustrie.

Een kernteam van VerVent-specialisten werkt aan conceptontwerpen van een nieuwe aandrijflijn voor grootschalige horizontale-as-windturbines (HAWT's in het bereik van 10-20 MW + en van een verticale-as-windturbine (VAWT), die wordt gekenmerkt door een split rotor met tegengesteld roterend boven- en ondergedeelte.

Megatorque at sea_1
Vervent2.0_VAWT
Curr.-transmitter 1


Naast deze twee turbineontwikkelingen ontwikkelt VerVent een Compact Large Current Rotary Transfer (LCRT) om de stroom aan het net te kunnen leveren. Deze geleidende pasta kan de koolborstels vervangen die nog in vele windturbines worden gebruikt.

 Megatorque 20

Het MegaTorque 20 concept, het resultaat van een innovatief engineeringproces, biedt een zeer compacte aandrijflijnoplossing met een volledig geïntegreerd versnellingsbakontwerp (octrooi aangevraagd) en ten minste twaalf octrooieerbare functies. VerVent's IP- en patentbasispositie plus het modulaire ontwerp met een hoge schaalflexibiliteit tot 20 MW +, maakt het MegaTorque 20 aandrijflijnconcept met hoge capaciteit goed gepositioneerd om te voldoen aan de huidige en toekomstige eisen voor offshore wind.

 ATO is binnen VerVent intensief betrokken bij de ontwikkeling van de producten zoals de Megatorque 20 en werkt intensief mee aan de vermarkting van dit innovatieve ontwerp. ATO is ook aandeelhouder in BioLake via de ATO – Dochter Sustainable Business Investment B.V., die VerVent ook op een andere wijze financiert.

Contact

www.vervent.nl

www.megatorque.eu

info@vervent.nl

  

BioLake

Biolake ontwikkelt een torrefactieproces dat specifiek geschikt is voor "droge landbouwresten", zoals stro, suikerriet, houtsnippers en miscanthus.

"De missie van BioLake is om waarde toe te voegen aan organische reststromen door deze om te zetten in biobrandstoffen, waardoor een sterkere inkomensbasis voor de agrarische sector ontstaat en een bijdrage wordt geleverd aan een duurzaam energiesysteem."

Het proces omvat droge agrarische afvalstromen die door de agrarische sector worden aangeleverd en omgezet in biobrandstof, gebaseerd op een combinatie van een verbeterde torrefactie technologie en daaropvolgende proces om tot een eindproduct te komen.

BL 3
BL 1
BL 2


Het ontwikkeltraject combineert wetenschap, R&D met praktische praktijk van agrariërs en ondernemers, een uitstekende basis voor diepgaande discussies en praktisch uitvoerbare oplossingen.

Het opzetten van de testunit en tot slot de volledige pilootinstallatie op productieschaal resulteert in de ontwikkeling van specifieke componenten en technieken door het BioLake-team.

 ATO is vanaf de start intensief betrokken bij zowel het ontwikkelproces, vooral de markt en de toepassingen en is voor aandeelhouder in BioLake via de ATO – Dochter Sustainable Business Investment B.V. 

Contact

www.biolake.nl

tom.de.wit@biolake.nl

 

Fair Transport

heeft als missie "het zeilende vrachtvervoer" te bevorderen. Hoogwaardige producten worden door een motorloos zeilschip over zee vervoerd, waardoor de ecologische voetafdruk minimaal is. Fair Transport werkt samen met kwalitatieve en erkende producenten en handelaren, mensen met moed en een klimaatvriendelijke visie.

FT 1
FT 1_1
nordlys


De duurzame producten die door Fair Transport worden verkocht door lokale partners, die in biologische en biodynamische productie en traditioneel vakmanschap geloven en een hoge sociale verantwoordelijkheid hebben. In deze producten, koffie, chocola, tonijn, wijnen en rum proef je de passie om bij te dragen aan een betere wereld. 

De schepen

Tres Hombres en de Nordlys zijn eigendom van partenhouders (aandeelhouders). Aandelen worden verkocht tijdens de bouw en restauratie van andere, in de vaart te nemen zeilende vrachtschepen.

Fairtransport Stichting

heeft als missie "de bouw van nieuwe en restauratie / ombouw van klassieke zeilschepen financieel haalbaar te maken". Daarnaast draagt de stichting bij aan de financiering van het onderhoud van deze traditionele zeilschepen. Dit onderhoud is immers duurder dan dat van een moderne vrachtvaarder.

Fairtransport Stichting ontvangt gelden van particulieren en bedrijven. Iedereen die Fair Transport een warm hart toedraagt en de missie van de stichting en het doel van de klassieke vrachtschepen onderschrijft kan donateur van de Fairtransport Stichting worden.

Contact 

www.fairtransport.nl

info@fairtransport.nl

  

Embrosa

Embrosa is een slim self-service platform dat lokale ondernemers helpt om gemakkelijk aan professionele social media marketing te doen en merken helpt om hun consumenten lokaal te bereiken met het juiste bericht op het juiste moment"

Embrosa 1
Embrosa 1
Embrosa 2
Embrosa 2
Embrosa 3
Embrosa 3

Een opsomming:

  • Embrosa heeft een totaalaanbod, een platform met website waarop merken zich kunnen presenteren, met mobiele app en trainingen.
  • Embrosa ondersteunt klanten met contentdistributie op zowel de website als in de app.
  • Hier kan een merk zijn marketingmiddelen delen met lokale retailers, via het Embrosa platform, de mobiele app met marketing-inspiratie voor lokale ondernemers en waarmee zij kant-en-klare planningen kunnen maken voor hun social media.
  • De Embrosa Academy,  voor online trainingen waarmee lokale ondernemers geholpen worden te starten met social media 

Embrosa is te vinden in de App Store of Google Play store en gratis te proberen.

Bij de start heeft ATO Embrosa geadviseerd op het gebied van marketing en financiering. Ook nu vervult ATO nog een adviserende rol. ATO heeft in 2021 een deel van de financiering omgezet in aandelen.

Contact

 www.embrosa.com

info@embrosa.com